Ghidul constructorului, elaborat de Salubrizare 5

Date:

Salubrizare 5, compania ce se ocupă și de gestionarea deșeurilor din sectorul 5 al Capitalei a elaborat un ghid extrem de util pentru locuitorii ce demolează și construiesc în zonă. Observând probabil că oamenii au nevoie de îndrumare și nu doar de amenzi, cei de la Salubrizare au postat pe pagina de socializare un întreg ghid intitulat „ 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞 – 𝐜𝐮𝐦 𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐢𝐜𝐥𝐚̆𝐦 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭”.

Materialele de construcție și demolare pot fi reciclate și reutilizate în proiecte noi de construcție, ajutând astfel la conservarea materiilor prime naturale, fără a fi nevoie de extragerea sau procesarea acestora.
O mare parte dintre aceste deșeuri provin din resturile generate ca urmare a construirii sau renovării și a demolării clădirilor, podurilor, digurilor, barajelor sau drumurilor. Deoarece pot conține și substanțe periculoase, deșeurile de construcție prezintă un pericol ridicat pentru mediul înconjurător. Astfel, reciclarea deșeurilor din construcții reprezintă o modalitate de a contracara riscul venit din această industrie.
Așa cum spuneam, compania primăriei a făcut o listă a deșeurilor posibiul rezultate din activitățile de construcție. Vorbim de Cărămidă, Beton, Lemn, Diferite metale, Sticlă, Cartoane, Plastic, Piatră, Gips ,Asfalt ,Cutii de ambalaje și de vopseluri.

Alte componente recuperate din construcțiile anterioare, precum uși, ferestre, obiecte sanitare, resturi de mobilier, electrocasnice vechi etc.
În timp ce reutilizarea și reciclarea sunt metode importante pentru gestionarea durabilă a deșeurilor odată ce deșeurile au fost deja generate, reducerea la sursă împiedică în primul rând generarea deșeurilor.

Așadar, prin reducerea la sursă poate fi evitată producerea de deșeuri. Ca un exemplu, conservarea clădirilor vechi, o abordare mai responsabilă atunci când vine vorba despre construcții noi de clădiri în ceea ce privește dimensiunile acestora sau cum sunt adaptate pentru a avea o durabilitate extinsă, reducerea finisajelor interioare etc.

Astfel, prin aceste metode se diminuează costurile și efortul cu transportul, construcția în sine și producția materialelor de construcție, evitându-se, totodată, ca aceste deșeuri din materiale de construcții să ajungă la gropile de gunoi. Și chiar dacă suntem la începutul procesului de conștientizare și reglementare a reciclării deșeurilor din construcții și demolări, este important să înțelegem că multe dintre componentele de construcție și resturi de construcție pot fi reciclate.

Spre exemplu, betonul și molozul sunt adesea reciclate în agregate și produse din beton, lemnul poate fi reciclat în produse de mobilier, metalele precum oțelul, cuprul și alama sunt, de asemenea, resurse valoroase de reciclat, controlându-se în acest mod felul în care anumite metale ajung în circuitul natural dăunând mediului înconjurător.

Așadar, firmele de construcții și demolări, chiar primăriile și entitățile responsabile cu protejarea și conservarea construcțiilor, arhitecții și proiectanții de șantier de construcții ar trebui să fie mai mult implicați și să promoveze acțiunile de reciclare a deșeurilor din construcții și demolări, militând, astfel, pentru proiecte de construcții mai sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător, explică cei de la Salubrizare 5.

Distribuie:

Populare

Mai multe
Recomandate

Liderul romilor din Romania ,Nicolae Păun nouă viziune pentru dezvoltarea comunităților de romi

Istoria multiseculară a conviețuirii dintre romi și populația majoritară...

Nicușor Dan record de semnături pe liste electorale După Lasconi și Ciucă, primarul a semnat și pentru Orban

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, anunţă, că primarul general...

Iohannis primul pe listele PNL la Senat, la Giurgiu

Presedintele încă în funcție al Romaniei , Klaus...